Skip to content

Alles over
onze brouwerij.

Brouwerij IJssel

De Brouwerij

Brouwerij IJssel is de eerste productie brouwerij in de IJsselstreek! Wij brouwen lekkere en toegankelijke bieren met natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen.

De eerste bieren die we gaan maken zijn de traditionele speciaal bieren. Er is hier bij de etiketten gekozen voor een thema met het Runen alfabet die gebruikt werden door de Germaanse volkeren van Noord-Europa dit geeft de liefde van Erik weer voor de Viking cultuur.

Op dit moment (begin 2021) zijn er 412 actieve brouwerijen in Nederland en nog eens 293 huurbrouwerijen. In de regio Rotterdam zijn alleen al 20 brouwerijen te vinden! Maar in de IJsselstreek (Capelle -, Krimpen -, Nieuwerkerk -, en Ouderkerk aan den IJssel) staat er nog geen productie brouwerij op de (bier)kaart. Daar gaat Brouwerij IJssel een einde aan maken! En wie kan dit beter doen dan iemand die al 49 jaar in deze streek woont! Met een groep goede vrienden en investeerders die geloven in mijn passie voor bier ga ik mijn droom werkelijkheid maken!

Jeroen en Erik zijn sinds februari 2020 bezig met de plannen voor deze brouwerij.

The Crew

bier-1 (2)

Erik Terlouw

Eigenaar & Brouwer

De passie voor bier(brouwen) is aangewakkerd door Tina in 2016 toen zij mij meenam naar mijn eerste bierfestival in Delft en vervolgens naar een workshop “hoe brouw je bier in de keuken” in maart 2017!

Daarna ben ik begonnen met het brouwen van bier in mijn keuken. Met een pan van 50 Liter maakte ik batches van 20 liter. Nu dik 4 jaar verder ga ik het groter aanpakken!
Mijn droom is om met de brouwerij de IJsselstreek op de (bier)kaart te zetten. Maar ook de mensen in deze streek bieren geven waar we trots op zijn!

Zelf woon ik al 49 jaar in Capelle aan den IJssel en al 21 jaar daadwerkelijk aan de rivier de IJssel. Niet voor niets heet de brouwerij dus ook: Brouwerij IJssel.

‘’Deze streek is waar ik thuis ben, thuis hoor en thuis voel.‘’

Tina Rogers

Social Media Manager

Als enthousiaste bierfan bezoek ik graag bierfestivals en kan ik uren over bier kletsen. Daarnaast blog ik erover op mijn website 010beerblog.com. Voor Brouwerij IJssel beheer ik de social media pagina’s en help ik graag in de brouwerij als er extra handjes nodig zijn!
bier-13
bier-5

Jeroen Walthaus

Technisch Adviseur

Na een tijdlang zelf geproefd te hebben dat de kwaliteit van het bier steeds beter werd ben ik als goede vriend van de brouwer gaan proberen om Erik over te halen om zijn eigen Brouwerij op te zetten. Door mijn ervaring als ondernemer heb ik geholpen om de stap naar het eigen bedrijf te zetten. En als eigenaar van een bouwbedrijf ga ik de verbouwing van de locatie tot een brouwerij realiseren. Tot slot ben ik als klankbord betrokken bij de brouwerij en adviseer ik samen met de overige crewleden de brouwer over de meest uiteenlopende randzaken.

Ernst Blikslager

Creative Artwork Designer

Toen ik van Erik te horen kreeg dat hij een bierbrouwerij wilde starten, had ik meteen zoiets van; doen! Zelf ben ik in 2008 gestart als schoolhouder van mijn eigen Kenpo school en ik weet nog precies wat voor spannend gevoel dat in het begin bij jezelf geeft. En dan is het geweldig om bij Erik te zien hoe hij zijn passie voor bier brouwen heeft gerealiseerd tot een echte brouwerij!

Naast mijn werkzaamheden als Martial Arts docent ben ik Grafisch ontwerper en hou ik mij bezig creative visuals in de vorm beeld en geluid. Het ondernemerschap vind ik iets moois en ik was dan meteen aan boord na Erik zijn verzoek. Ik vind het super gaaf om creatief bezig te zijn en ik help graag klanten om hun idee tot werkelijkheid te realiseren. Als vaste designer voor Brouwerij IJssel ontwerp ik al het creative artwork voor de brouwerij.
bier-10

Verkoop Locaties

Onze bieren zijn op verschillende locaties verkrijgbaar.
Wil je weten waar? Kijk op de kaart!

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen alleen aan klanten van 18 jaar of ouder.