Skip to content
Loading...

Pertho

Categorie:

3,40

Pertho is de rune die staat voor een onverwachte gebeurtenis, verandering en kans en correspondeert met het element water. De IPA staat ook bekend om zijn hoppige karakter dus sluit mooi aan bij deze rune en legende.

We versturen nog geen bier. Bestellingen moeten opgehaald worden bij onze brouwerij in Krimpen aan den IJssel op zaterdagen tussen 12:00-16:00.
Loading...

De half god Aegir is de god van de zee en van de mede (de voorloper van het bier). Deze kreeg van Thor de opdracht om mede te maken. Hij weigerde in eerste instantie omdat hij geen ketel had. Thor bezorgde hem een grote ketel dus kon hij geen nee meer zeggen. Hij had hier geen zin en om zich te wreken op Thor gooide Aegir hop in de mede. De vikingen dronken door deze legende dus al bier met hop. Zij zagen dit zelfs als goden drank! Pertho is de rune die staat voor een onverwachte gebeurtenis, verandering en kans en correspondeert met het element water. Daarnaast is de vorm van de rune een ketel op zijn kant. De IPA staat ook bekend om zijn hoppige karakter dus sluit mooi aan bij deze rune en legende.

Een IPA zou geen IPA bier zijn als er niet genoeg hop in gaat. Voor dit IPA bier is een combinatie gemaakt van de volgende drie hopsoorten: De Colombus, Magnum en Cascade. De laatste is ook nog gebruikt als Dry Hop. Dry hopping is een techniek om extra aromatische oliën uit hop in bier op te lossen. Dit wordt gedaan door hop in grote “theebuiltjes” tijdens de lagering aan het jonge bier toe te voegen voor een paar dagen. De Pertho krijgt zijn mooie amber kleur door naast de Pale mout gebruik te maken van Cara Clair en Crystal mout. Tijdens het koken is nog wat gemalen koriander korrels toegevoegd. Als gist is bij de Perthi de Fermentis Safale US-05 gebruikt.

Biersoort

IPA

Kleur

23 EBC

Bitterheid

70 EBU

Alcohol

7,3

Inhoud

33 cl

Bierstijl

India Pale Ale (IPA) is een bierstijl binnen de categorie Pale ale. Het is een extra hoppig en (vaak) extra bitter bier.
Kenmerkend zijn de harssige, tropische en fruit tonen. Traditioneel gebrouwen door Engelse brouwerijen in de 19e eeuw, de laatste jaren echter vooral door Amerikaanse en andere craft brouwers van over de hele wereld.
Er zijn inmiddels enorm veel verschillende stijlen IPA, waarbij men druk experimenteert met allerlei hopsoorten.
IPA bieren hebben over het algemeen een alcoholpercentage tussen de 5% en 8%.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen alleen aan klanten van 18 jaar of ouder.