Loading...

Heidrun

Categorie:

3,40

Heidrun is een magische geit in de Noordse mythologie. Het is de geit van Odin. Zij eet bladeren en schors van de takken van de wereldboom Yggdrasil. Uit haar spenen vloeit “mede” waarmee ze iedere dag een vat vult groot genoeg om alle Einherjar volledig dronken te krijgen.

We versturen nog geen bier. Bestellingen moeten opgehaald worden bij onze brouwerij in Krimpen aan den IJssel op zaterdagen tussen 12:00-16:00.
Loading...

Heidrun is een magische geit in de Noordse mythologie.

Het is de geit van Odin. Zij eet bladeren en schors van de takken van de wereldboom Yggdrasil. Uit haar spenen vloeit mede (alcoholische drank gemaakt door honing en water te laten vergisten, deze drank is al minstens 8000 jaar oud) waarmee ze iedere dag een vat vult groot genoeg om alle Einherjar (gevallen strijders) volledig dronken te krijgen. Van deze honingwijn werden de Einherjer wel dronken, maar een kater hielden ze er niet aan over.

Het grootste mout bestandsdeel van deze Bok bestaat uit Munchener mout. Daarnaast een beetje pilsmout en drie verschillende karamel mouten. Een bok hoort niet te bitter te zijn dus wat betreft hop is er alleen voor de Magnum gekozen. Verder geen extra kruiden zijn er toegevoegd. Als (onder)gist is Mangrove Jack’s CS M76 Bavarian Lager gebruikt.

Biersoort

Bo(c)k

Kleur

42 EBC

Bitterheid

23 EBU

Alcohol

5,0%

Inhoud

33 cl

Bierstijl

Bo(c)k:
Bokbier of bockbier (naar het Duits: Bockbier) is een sterk seizoensbier. Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend (het gist zakt naar de bodem tijdens de vergisting). Tegenwoordig wordt hier niet meer streng gelet en is alles mogelijk. Je ziet dan ook steeds meer bovengistende bokbieren met lichtere kleuren. Ook verschijnen er steeds meer varianten in combinatie met andere grondstoffen, zoals  tarwe. Een donkere variant wordt tussen oktober en februari verkocht en wordt
herfstbok genoemd. Vanaf de vastentijd tot mei wordt ook bokbier verkocht dat meestal blond of amberkleurig is en lentebok of meibok wordt genoemd. Bokbier heeft over het algemeen zoetige tonen en een vrij lage bitterheid.